Interiérové krby

Krby na míru - interiérové krby

Krby na míru

V  řešení stavby  myslí majitel i na druh vytápění budoucí nemovitosti.  Pokud již máte návrh krbu či budoucí komín (spal. cestu) zakreslenou do projektové dokumentace, je vhodné pozvat odbornou firmu v rámci hrubé stavby na přípravné práce budoucího díla. V praxi to znamená zhotovit např. betonový základ pod vícevrstvý komín popř. navrhnout prostup skrz střechu, neboť komínové těleso v nadstřešní části je podmíněno umístěním prvků střechy.  Což nemusí vždy korespondovat se situací, kde by jste preferovali  budoucí spotřebič. .  Při úvaze o vytápění teplovodním krbem je nutné do hrubé podlahy zakomponovat  sítě k tomuto krbu.

Tedy v nejidealnějším případě je vhodná konzultace při hrubě stavbě. Samozřejmě se dá vše řešit i po dokončení domu samotného, nicméně tyto úpravy už mohou narušit ráz domu jako takového. A řešení jsou omezena.
Dále se zbytečně zasahuje do čistého díla jako takového. Kdy majitel chce již bydlet a mít čistý dům.
Naše firma Vám ochotně připraví vše dle Vašich budoucích požadavků na vytápění krbem, včetně obestavby krbových vložek. Občas se v praxi setkáme s předimenzováným tělesem komínu, nebo naopak poddimenzovaným . Nebo je vložka natolik silná, že majitel, který např. umístí takto silnou vložku do místnosti nestačí větrat , aby místnost ochladil.
Dále je důležité, aby bylo možno krbu dát externí vzduch jinak muže nastat ovlivnování spotřebičů.
Pokud máte zájem o návrh řešení neváhejte nás kontaktovat , vypracujeme nezavanou nabídku dle Vašich přání.

Příklad realizace našeho Kominictví Praha Západ – Holubice, teplovodní krb obestavěn kalcium-silikátovými deskami. Provedeno komplet na klíč včetně napojení na podlahové vytápění přes otopnou soustavu.

DSC_0017

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace